Maalämpö helpottaa reissutyöläisen elämää

Eerik Hippi asuu vaimonsa kanssa Nurmossa 1950-luvulla rakennetussa hirsirunkoisessa omakotitalossa. Vuonna 2016 Hippi päätti hankkia taloonsa maalämmityksen. Lämmitettävää tilaa Hipeillä on yhteensä noin 200 neliötä.

Eerik Hippi kertoo lämmitysjärjestelmän uusimisen taustalla olleen nimenomaan maalämmön vaivattomuuden.

”Olen reissutöissä ja talossa täytyy pitää peruslämpö silloinkin, kun itse en ole paikalla kotia lämmittämässä”, Hippi kuvailee lämmitysjärjestelmän hankinnan syitä.

Eerik Hipin tuttava on pumpun myyneen jälleenmyyjän, Valon vesi ja lämpö Oy:n palveluksessa, joten hankinta tehtiin kaverin suosituksesta.

”Hyvin myyty”, tokaisee Eerik Hippi.

Lämpöpumpuksi valittiin Hippien lämmitystarpeita parhaiten vastannut Gebwellin Qi maalämpöpumppu.

Kaikin puolin onnistunut projekti

Koko maalämpöprojekti sujui Hipin mukaan ripeästi ja suoraviivaisesti.

”Ensin porattiin maalämpökaivo maahan ja tämän jälkeen asentajat laittoivat järjestelmän laitteet paikalleen. Koko projekti vei vain muutaman päivän”, Eerik Hippi kertoo.

Maalämpöjärjestelmän varaaja ja muu laitteet löysivät paikkansa omakotitalon vanhasta pannuhuoneesta. Talon lämmitys hoituu vesikiertoisella patterilämmityksellä ja märkätiloissa on myös lattialämmitys.

Projekti kulki Hipin mukaan vaivattomasti ja sovitun mukaan.

”Mitään häiriöitä eikä viivästyksiä tullut projektin aikana. Kaikki tapahtui, kuten oli sovittu. Porarit, putkimiehet ja sähkömiehet tulivat ajallaan”, Hippi sanoo.

Järjestelmän asennus meni hyvin ja kokonaistoimitus oli onnistunut, joten Eerik Hippi ei voi omien sanojensa mukaan valitella lopputuloksesta.

”Lämmintä on piisannut ja suihkussakaan ei ole tarvinnut ihmetellä, riittääkö lämmintä vettä”, Hippi kiittelee.

Nyt kun Hipit ovat eläneet vuoden maalämmön kanssa, järjestelmän vaivattomuus nousee esiin suurimpana hyötynä. Käyttöönoton jälkeen ei ole tarvinnut juurikaan tarvinnut päätään vaivata maalämpöjärjestelmän käytöllä.

”Käyttöönotto sujui mallikkaasti. Hieman siinä sai opiskella laitteiden käyttöä, mutta sen jälkeen laitteet ovat lämmittäneet taloa ilman huolen häivää. Olen hyvin tyytyväinen Gebwellin Qi-maalämpöjärjestelmään”, Eerik Hippi sanoo.

”Olen jo ehtinyt suositella naapurille Gebwellin maalämpöjärjestelmää ja todennäköisesti naapuri hankkii maalämmön lämmitysjärjestelmäkseen”, Eerik Hippi kertoo tyytyväisenä.