Nopasen valinta on vaivaton ja hiljainen Qi-maalämpöpumppu

Vuoden 2016 loppupuolella Virolahden kunnan Klamilan kylässä valmistui Harri Nopasen rakennuttama omakotitalo. 164-neliöisessä talossa on maalämpöjärjestelmä, joka ottaa käytettävän lämpöenergiansa Gebwellin Qi-maalämpöpumpulla. Nopasen mukaan lämpöä on ollut riittävästi.

”Nyt kun ollaan vuosi asuttu tässä talossa, niin täytyy sanoa, että maalämpöpumppu on toiminut täysin moitteetta”, Nopanen sanoo.

Ennen oman talon rakennuttamista Harri Nopasella ei ollut aikaisempaa kokemusta maalämmöstä. Hän asui aikaisemmin rivitalossa, jossa oli suora sähkölämmitys, takka ja ilmalämpöpumppu. Ennen omakotitalonsa rakennuttamista Nopanen oli jo tehnyt päätöksen maalämpöjärjestelmän hankinnasta.

”Vertailin eri lämmitysmuotoja ja kävin rakennus- ja asuntomessuilla tutustumassa mahdollisiin vaihtoehtoihin. Moni asia puolsi maalämpöjärjestelmän hankintaa, kuten kilpailukykyinen lämmitysenergian hinta ja käytön vaivattomuus. Myös monien maalämpöön vaihtaneiden sukulaisten ja tuttavien myönteiset kokemukset tukivat päätöstäni”, Nopanen kertoo päätöksenteosta.

Harri Nopanen pyysi tarjoukset maalämpöurakasta useammalta toimijalta ja lopulta urakoitsijaksi valikoitui Kymen Energiatekniikka Oy.

”Kymen Energiatekniikan Toni Mänttärillä oli hyvät referenssit, joten siksi halusin valita hänet toteuttamaan maalämpöjärjestelmän talooni. Lisäksi on mukava tukea nuorta paikallista yrittäjää”, hän perustelee valintaansa.

 

Maalämpöurakka sujui ilman ongelmia

Kun Harri Nopanen aloitti talonsa rakennuttamisen keväällä 2016, oli haaveena päästä muuttamaan jouluksi uuteen kotiin.

Talonrakennus alkoi huhtikuussa ja toukokuussa tontille porattiin maalämpökaivo. Tämän jälkeen vedettiin maalämpöputkistot ja asennettiin lattialämmitys. Gebwellin Qi 6 -maalämpöpumppu asennettiin syksyllä ja lämmöt saatiin päälle lokakuussa. Talonrakennuksen sisätöitä ja viimeistelyjä tehtiin maalämmöllä lämmitetyssä talossa. Toiveen mukaisesti Nopaset pääsivät muuttamaan taloonsa ennen joulua. Myös maalämpöurakka sujui suunnitelmien mukaan.

”Kaikki porauksista asennustöihin meni juuri, kuten ennalta oli suunniteltu. Kokonaisuudessaan asiat tapahtuivat ajallaan, niin kuin oli sovittu ja urakoitsijan kanssa viestintä pelasi täysin. Mitään ongelmia ei ilmennyt asennuksien aikana”, Harri Nopanen kertoo.

”Itselläni oli helppo rooli rakennuttajana. Kun kirvesmies ja maalämpöurakoitsija olivat jo ennestään tuttuja edellisestä kohteesta, niin heidän yhteistyönsä näytti sujuvan erittäin hyvin. Urakan aikana oli turvallinen ja huoleton olo”, Nopanen sanoo.

”Gebwell oli minulle uusi tuttavuus, mutta Kymen Energiatekniikan Toni pystyi takaamaan ja vakuuttamaan, että kyseessä on yritys, joka valmistaa laadukkaat ja kestävät laitteet. Tärkeää oli saada pumppu, joka on markkinoiden hiljaisimmasta päästä, koska tekninen tila on talon yhteydessä, lasten makuuhuoneitten seinän takana”, Harri Nopanen perustelee.

 

Kertasäädöllä moitteeton maalämpöjärjestelmä

Nopanen on tyytyväinen maalämpöjärjestelmän hankinnan lopputulokseen.

”Talo on pysynyt lämpöisenä ja pumppu toimii moitteetta. Kerran säädettiin käyttöveden vastusta ja sillä säädöllä lämmitys ja käyttövesi on pysynyt riittävänä. Lapsiperheessä lämmintä vettä kuluu jonkin verran, mutta meillä sitä on ollut kulutukseen nähden tarpeeksi”, Nopanen sanoo. ”Sähkölasku on aika pieni, vaikka näin isoa taloa lämmitetään. Sähkölasku on pysynyt kurissa, kuten etukäteen arvelinkin”, Nopanen jatkaa.

”Uskallan suositella Gebwellin maalämpöä muillekin ja olen itseasiassa jo suositellutkin. Serkkuni, joka rakentaa omaa taloaan, on valinnut myös Gebwellin maalämpöpumpun. Ja sama urakoitsija, Kymen Energiatekniikka, toteuttaa myös serkkuni maalämpöurakan”, Nopanen kertoo.

”Itse tyytyväisenä maalämmön käyttäjänä ihmettelisin miksi ei joku ei asentaisi maalämpöä taloonsa, koska se on mielestäni ainut järkevä lämmitystapa. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että Gebwellin maalämpöjärjestelmä on tosi vaivaton”, Harri Nopanen arvioi.