Oksmanille maalämpö kätevästi talopaketin mukana

Vantaalainen Toni Oksman on asunut jo vuoden ajan vaimonsa ja lastensa kanssa vuonna 2016 rakennetussa omakotitalossa. Talossa on noin 134 neliötä lämmitettyä tilaa kahdessa kerroksessa. Talon sijainnista johtuen maalämpö oli ainut varteenotettava vaihtoehto lämmitysjärjestelmäksi, koska kaukolämpöä eikä suorasähköä ole saatavilla perheen asuinalueella. Oksmanin hankkiman Kastelli-talopaketin mukana tuli Gebwellin Qi maalämpöpumppu.

Oksman oli aluksi hieman epäileväinen lämpöpumppuja kohtaan.

”Sanotaan, että jännitin aluksi, että kuinka tässä käy. Olen kuullut, että joistakin laitteista on mennyt kiertovesipumppuja hajalle. No, mutta näissä tapauksissa kyseessä ovat olleet toisen valmistajan laitteet”, Oksman kertaa kokemuksiaan.

Huomaamattoman helppo kokonaistoimitus

Maalämpöjärjestelmän kokonaistoimitus oli Oksmanin mukaan hänen kannaltaan helppo projekti, kun lämmitysjärjestelmä kaikkine laitteineen tuli kätevästi talopaketin mukana.

”Itselle siinä jäi aika vähän hommaa. Maalämpöpumppu tuli tontille ja jonkin ajan kuluttua se olikin jo asennettu tekniseen tilaan toimintavalmiiksi”, Toni Oksman kiteyttää.

”Projekti eteni sovitun mukaan ja aikataulussa. Kaivon paikkaa hieman muutettiin alkuperäisestä. Samalla matka putkistosta tekniseen tilaan lyheni jonkin verran”, Toni Oksman kertoo.

Oksmanin mukaan projekti sujui jouhevasti ja pikaisella aikataululla.

”Ei minulla ole mitään moitittavaa, kaikki meni ihan hyvin. Porauksiin ja asennuksiin ei mennyt kauaa aikaa”, Oksman arvioi.

Oksmanit ovat asuneet reilun vuoden Gebwellin Qi maalämpöpumpulla lämmitetyssä talossa. Tänä aikana he ovat vain kerran joutuneet hieman pähkäilemään pumpun kanssa, mutta siitäkin selvittiin yhdellä puhelinsoitolla ja päävirran buuttaamisella.

Toni Oksman on hyvin tyytyväinen lopputulokseen.

”Lattia lämpenee mukavasti, kun kerran ollaan löydetty säätökäyrät täysin kohdilleen. Terawatin asentaja kävi säätämässä kiertoja lisää ja samalla sain käyttöpaneelin toimintaan koulutusta”, Oksman kertoo.

Oksmanin perheen aikaisemmat lämmitysjärjestelmiin liittyvät kokemukset ovat ilmalämpöpumpusta ja suorasta sähkölämmityksestä, joilla edellinen asunto lämmitettiin.

”Aikaisempaan verrattuna sähkölaskut ovat olleet suhteellisen pienet. Uskon, että säästöjä kertyy koko ajan”, Toni Oksman arvioi.

Oksman luottaa Gebwellin maalämpöjärjestelmään.

”Voisin suositella jopa kaverilleni maalämpöön siirtymistä”, Toni Oksman tokaisee tyytyväisen oloisena.