Tämän parempaa kokonaisuutta ei vaan ollut tarjolla

Lahdessa asuvalla Arto Savolaisella oli helppoa ja mieluisaa tehdä järkeviä päätöksiä vapaa-ajan asuntonsa lämmityksen suhteen keväällä 2019. Rakenteilla olevaan upouuteen mökkiin Kaunispään tunturiin Saariselälle valikoitui Gebwellin Aries-maalämpöpumppu, koska ”se nyt vaan oli niin toista maata ominaisuuksiltaan muihin verrattuna”.

”Eipä tässä tarvitse yhtään murehtia, miten mökin lämmitys pelaa. Näen kaiken aikaa puhelimestani, mikä tilanne Kaunispäällä on. Tuohan se kummasti mielenrauhaa, kun tietää lämmitysjuttujen olevan reilassa Lapin mökillämme. ”

Ja tämän tunteen voi kyllä helposti ymmärtää. Eläkepäiviään viettävälle ja Lahdessa asuvalle LVI-insinöörille oli päivän selvää, mitä hän kaipaa perheensä arkeen mökkiä rakentaessaan ja yli 1 000 kilometrin päässä mökiltä asuessaan. Huolettomuutta ja edullisia lämmityskuluja.

Invertteriohjaus ja etämahdollisuus ratkaisivat pelin

Gebwell Aries on ensimmäinen suomalainen omakotiluokan maalämpöpumppu, jossa käytetään edistyksellistä invertteriteknologiaa ja IoT-ohjausta.

Arton arjessa tämä siis tarkoittaa sitä, että Kaunispäällä olevaa mökin maalämpöpumppua pystyy ohjaamaan ja säätämään puhelimeen ladattavalla Gebwell Smart -sovelluksella.

Invertteritekniikka tuo puolestaan huippuluokan energiatehokkuutta, kun Aries-maalämpöpumpun kompressori mukautuu mökin energiatarpeen mukaan käyttäen sähköä viisaasti kellon ympäri – Savolaisen mökillä on aina oikea ja optimoitu lämmitysteho.

Ja juuri edistyksellinen invertteritekniikka ja mahdollisuus seurata ja säätää mökin lämpötilaa etänä vakuuttivat lämmitysasioista hyvin perillä olevan Arto Savolaisen.

”Tuotteen laatu sekä käytön helppous ja edulliset käyttökustannukset ratkaisivat pelin Arieksen eduksi. Tämän parempaa kokonaisuutta ei vaan ollut tarjolla.”

”Voiko lämmitys olla näin edullista?”

Savolaisella on mökillään talviaikana noin 19 asteen peruslämpö. Energiatehokas Aries-lämpöpumppu on päällä kaiken aikaa optimoiden lämmitystehoa säätilan mukaan Lapin ankarissakin sääolosuhteissa.

Kun Savolainen sai ensimmäiset laskelmat mökkinsä energiankulutuksesta, oli yllätys melkoinen. Positiivinen siis. Vuosikulutus on nimittäin vain noin 4 500 kWh paikkeilla.

”Jos olisin ottanut mökille sähkölämmityksen, olisi lukemat olleet yli kolminkertaiset, siellä 15 000 kwh paikkeilla.”

Huoltotoimet etänä

Kiitosta Gebwellille Arto Savolainen haluaa vielä antaa mutkattomasta palvelusta ja nopeista huoltotoimenpiteistä.

”Alussa meillä oli muutamia teknisiä haasteita pumpun kanssa, mutta ne saatiin hienosti selätettyä Gebwellin väen viritellessä lämpöpumpun väärät parametriarvot etänä mallilleen.”

”Eipä tarvinnut minun tai kenenkään muunkaan lähteä Lapin perukoille ihmettelemään, mikä oli vikana. Ja vielä parempaa on toki se, että mahdollisista vioista tulee sovellukseen saman tien hälytys eikä mökillä odota ikävät yllätykset loman aluksi”, toteaa Savolainen.