Vaivaton ja edullinen maalämpö tuli Heikkisen taloon

 

Pekka Heikkisen talo valmistui keväällä 2017 Kuopion Hiltulanlahteen. Yksikerroksisessa talossa on lämmitettävää tilaa pari sataa neliötä asuintiloissa sekä 35 neliötä autotallissa.

Aikaisemmin kaukolämmön piirissä asunut Heikkinen kertoo maalämmön olleen helppo valinta lämmitystavaksi. Heikkinen pitää maalämpöä edullisimpana vaihtoehtona saatavilla olevista lämmitystavoista.

”Meillä oli jo ennen rakentamista selvät sävelet lämmityksen valinnassa, eli jos uuteen taloon on mahdollista saada maalämpö, niin se otetaan ehdottomasti”, Heikkinen kertoo.

Heikkisen onneksi Kastelli-talopaketin kylkeen oli mahdollista saada Gebwellin Qi-maalämpöpumppu asennuksineen.

 

Vaivaton asennus avaimet käteen -periaatteella

”Maalämpöprojekti alkoi lämpökaivon porauksella. Isolle tontille oli hyvä porailla tarpeenmukainen kaivo. Lämpökaivon syvyydeksi tuli lopulta n. 193 metriä, kun huomioon otettiin myös autotallin lämmitystarve”, Heikkinen kertoo.

Porausten jälkeen asennettiin tarvittavat putkistot ja maalämpöjärjestelmän sydän, Gebwellin Qi-maalämpöpumppu. Tämän jälkeen Heikkisen perhe pääsi nauttimaan vaivattomasta maalämmöstä.

”Lopputulos on tarkoituksenmukainen ja toimiva. Asennus meni kaiken kaikkiaan hyvin. Omalta osaltani asennus oli huoletonta – katsottiin kaivon paikka, porarit porasivat ja asentajat asensivat”, Heikkinen kuvailee.

Pekka Heikkisen mukaan käytönopastus oli riittävää ja mm. mukavuusasetusarvojen muuttaminen onnistuu annettujen ohjeiden mukaan.

”Pumppu on pelannut hyvin ja osaan itse muuttaa asetuksia esimerkiksi ennen lomalle lähtöä. Laitteen valikot ovat mielestäni helppokäyttöisiä”, Heikkinen sanoo.

Heikkisen näkemys maalämmön käyttäjänä on, että maalämpö on edullista käyttökustannuksiltaan verrattuna muihin lämmitystapoihin.

”Vuoden maalämpökokemuksen perusteella voin sanoa, että maalämpö on osoittautunut käyttökustannuksiltaan halvaksi tavaksi lämmittää isoja tiloja”, Heikkinen arvioi ja jatkaa:

”Olen tyytyväinen lopputulokseen ja uskallan suositella Gebwellin pumppuja muillekin. Lämmintä riittää eikä lämmin vesi ole loppunut kesken normaalikäytössä. Kovassa käytössä se on ollut, mutta pumppu ei ole tähän mennessä hajonnut”, Heikkinen naurahtaa.

”Moni tuttuni on rakentanut taloa ja kun lämmitysasiat ovat tullut puheeksi, niin olen omien kokemusten pohjalta suositellut Gebwelliä. Uskallan suositella Gebwellin pumppuja, kun nämä ovat suomalaista laatua ja kaikin puolin ekologisia”, Heikkinen sanoo ja jatkaa:

”Gebwellin nettisivujen kautta tehdyllä laitteen rekisteröinnillä sain pumpulle 2 vuoden takuun lisäksi vielä 3 vuoden lisätakuun. Se on hyvä juttu.”