Veijalaiset saivat hiljaisen maalämpöpumpun talopaketin mukana

Veijalaisen viisihenkinen perhe asuu Kuopion Hiltulanlahdella omakotitalossa, jossa on lämmitettävää tilaa reippaasti yli 200 neliötä. Asuintiloja talossa on yhteensä 196 neliötä ja autotallin pinta-ala on 35 neliötä.

Hanna Veijalainen kertoo, että kustannussäästöt ja maalämmön vaivattomuus saivat heidän perheensä valitsemaan maalämmön vuonna 2017 valmistuneen talonsa lämmitystavaksi.

Maalämpöpumppu talopaketin mukana

”Asuimme aikaisemmin kaukolämpötalossa. Vertailimme eri lämmitystapoja ja päätimme, että seuraavaan kotiin tulee maalämpö. Sitten vertailimme eri valmistajien pumppuja, ja tykästyimme Gebwellin kotimaiseen maalämpöpumppuun. Onneksemme Kastellin talopaketin mukana saimme Gebwellin pumpun”, Veijalainen sanoo.

Maalämpöprojekti alkoi lämpökaivon porauksella ja lämmönkeruuputkien asennuksella syyskuussa 2016. Talon lämpöenergian lähteenä toimii 189 metriä syvä maalämpökaivo, jonka poraus sujui suunnitelmien mukaan. Porattavan kallion päällä oli vain pari metriä pehmeää maata. Tarvittavat poraukset tehtiin talon rakentamisen alkupuolella ja maalämpöpumppu asennettiin, kun talo oli suurin piirtein valmis.

”Terawatin asentajat tekivät Gebwellin maalämpöpumpun asennukset tammikuussa 2017 ja kyseiset asennustyöt hoituivat yhdessä päivässä”, Veijalainen kertoo.

Hyvin edullinen maalämpö

”Täytyy sanoa, että saimme erinomaista kokonaispalvelua ja hyvän pumpun! Saatiin maalämpöpumppuun käytönopastusta, eikä meillä ole ollut tähän mennessä mitään ongelmia järjestelmän kanssa”, Hanna Veijalainen sanoo.

Talon lämmönjako tapahtuu lattialämmityksen kautta ja Veijalaisen mukaan koskaan kotona ollessa ei ole tarvinnut palella.

”Hieman jo laskettiin lämpöä, kun täällä oli jossain vaiheessa melkein trooppinen ilmasto. Muuten järjestelmää ei ole tarvinnut säätää”, Veijalainen kuvailee käyttökokemuksiaan.

Viisihenkiselle perheelle on ollut lämmintä käyttövettä riittävästi ja maalämpöjärjestelmä on osoittautunut käyttökustannuksiltaan edulliseksi.

”Maalämpöjärjestelmän hankinta ei kyllä harmita yhtään. Nyt kun pumppu on jo vuoden pyörinyt, niin kyllä sen sähkölaskussa huomaa, että maalämpö on todellakin hyvin edullista. Lämmitettävää tilaa on suurin piirtein saman verran kuin edellisessä kaukolämmön piirissä olleessa kodissa, eikä sähkölasku ole montaa kymppiä isompi”, Hanna Veijalainen vertailee.

”Voin suositella maalämpöä kenelle vaan, jolla on esimerkiksi öljylämmitteinen tai kaukolämmön piirissä oleva vanha talo. Helppokäyttöisen maalämpöjärjestelmän myötä voi vaan olla ja nauttia edullisesta maalämmöstä”, Veijalainen sanoo tyytyväisenä.

”Gebwellin pumppu on helppokäyttöinen ja siinä on hyötysuhteet kohdillaan. Lisäksi kotimainen pumppu on käyntiääneltään niin hiljainen, että ihan viereen täytyy mennä kuuntelemaan”, Hanna Veijalainen naurahtaa.