Gebwell rakentaa uuden tehtaan Puolaan – tavoitteena vahva kansainvälinen kasvu

Kiinteistöjen energiatehokkaita lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja valmistava Gebwell hakee vahvaa kasvua toimintaansa ja rakennuttaa uuden tehtaan vahvistamaan kilpailukykyään erityisesti kansainvälisillä markkinoilla. Puolaan perustettava tehdas on merkittävä investointi ja kokoluokaltaan suurin sitten toiminnan alussa Suomeen rakennettujen ensimmäisten tuotantokiinteistöjen. Laajentumisella vastataan kasvaneeseen kysyntään ja mahdollistetaan jatkossa tuotannon kolminkertaistaminen.

Leppävirtalaisyhtiö Gebwell rakentaa parhaillaan uutta noin 4600 neliön tuotantotehdasta Puolaan, jossa yhtiöllä on ollut toimintaa reilu 50 henkeä työllistävän tytäryhtiön muodossa jo yli kymmenen vuoden ajan. Nyt tuotantomahdollisuuksia on tullut tarve lisätä saavutetun kasvun myötä.

­­–Nykyisen kysynnän määrä edellyttää laajentumista. Tavoitteenamme on kasvaa yhtiönä yli viisitoista prosenttia tulevina vuosina, mikä edellyttää toiminnalta uusia askelia. Hankittu tontti ja edelleenkin laajennettavissa oleva tuleva tehdas mahdollistaa meille nykyisen Puolassa tehtävän tuotantokapasiteetin kolminkertaistamisen tulevaisuudessa, toimitusjohtaja Janne Rahunen taustoittaa.

Gebwell on kaukolämpöratkaisuissa tällä hetkellä Puolan markkinoiden toiseksi isoin toimija ja yhtiö on jo vakiinnuttanut asemansa pitkäaikaisella toiminnallaan. Nyt tehtävän tehdasinvestoinnin suuruus on lähes neljä miljoonaa euroa.

–Puolassa on hyvät markkinat jo itsessään, joihin kannattaa investoida. Sen lisäksi se tarjoaa otolliset olosuhteet keskeisen sijaintinsa sekä osaavan työvoiman ansiosta operoida lämmitysratkaisuja myös kasvun suhteen tärkeille Keski-Euroopan markkinoille, Rahunen lisää.

Uudessa tehtaassa valmistuu tuotteet ensisijaisesti Puolaan ja Eurooppaan

Tehtaan rakennustyöt on jo aloitettu ja tuotanto Puolassa on tarkoitus avata alkukeväällä 2022. Tuotanto hoidetaan aluksi jo Puolassa olemassa olevalla henkilöstöllä ja rekrytointeja avataan myöhemmin tarpeen mukaan.

Uusi tehdas ei vaikuta toimintaan Suomessa ja kotimainen tuotanto tulee jatkumaan normaalisti. Puolan tehtaassa pystytään tarvittaessa tukemaan kuitenkin myös kotimaan markkinoiden kasvua etätuotannollisesti.

­–Uuden tehtaan sijainnilla on merkittävä rooli myös tavaralogistiikan näkökulmasta. Puolassa tarvikkeet saadaan paikalliseen tehtaaseen parissa päivässä, kun taas Suomeen tilattaessa tarvikkeiden toimitusajat ovat käytännössä viikosta jopa lähes kahteen. Tällä on luonnollisesti jatkossa hyvin keskeinen kilpailuetu kansainvälistyvämmän kasvun tähtäimessä, Rahunen toteaa.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja

Janne Rahunen
janne.rahunen@gebwell.fi

Puh: 0400 897 786

Gebwell Oy on kasvava kansainvälinen yritys, jonka pääkonttori ja juuret sijaitsevat Leppävirralla. Liiketoimintamme keskittyy ympäristöystävällisten lämmitys- ja jäähdytyslaitteiden myyntiin, valmistamiseen ja kehittämiseen. Olemme Suomessa markkinajohtaja kaukolämpö- ja alkusammutustuotteissa, meillä on lisäksi erittäin vahva markkina-asema lämpöpumpputuotteissa. Hyödynnämme tuotteissamme ja toiminnassamme laajasti uusimpia saatavilla olevia teknologioita.