Usein kysytyt kysymykset

Tutustu usein meiltä kysyttyihin kysymyksiin, jotka löydät kätevästi eri aihepiireittäin.

Usein kysyttyä maalämmityksestä

  • Huonelämpötila alemmas – huonelämpötilan tiputtaminen yhdellä asteella tiputtaa viisi prosenttia energiakulutusta. Tee säätö lämpöpumpun säätimeltä, älä huonetermostaatilta (ks. alta). Jos haluat pitää esimerkiksi makuuhuoneessa muita tiloja alempaa lämpötilaa, rajaa se huonetermostaatilla.
  • Huonetermostaatit täysille – aseta huonetermostaatit korkeimmalla lämpötila-asetukselle, jolloin maalämpöpumppu ohjaa lämmitystä ja huonetermostaattien tehtäväksi jää ainoastaan rajata satunnaista ylilämpötilaa. Maalämpöpumpun ohjatessa lämmitystä vältetään tilanne, että maalämpöpumppu syöttää tietyn lämpöistä vettä lämmitysverkostoon ja huonetermostaatit pyytävät toista eli mahdollisesti rajoittavat lämmitystä. Tällöin maalämpöpumppu tuottaa mahdollisimman matalalla ja hyvällä hyötysuhteella tuotettua energiaa.
  • Käyttöveden lämpötila – asettele käyttöveden lämpötilan asetus sellaiseksi, että se riittää asujien käyttöön, mutta ei ole liian korkea – täten minimoidaan lämpöhäviöitä varaajasta ja vähennetään energian kulutusta. Mikäli lämpöpumpussa on legionellatoiminto olemassa, se kannattaa ajoittaa hetkeen, jolloin ei ole käyttöveden kulutusta ja sähkön hinta ei ole korkea – toimintoa ei kannata ajoittaa esimerkiksi perjantai- tai lauantai-iltaan. Lämpöpumpussa on aikaohjaus ja kaksi lämpötilaohjaustasoa: mukavuus ja alennettu – mieti voitko hyödyntää sitä esim. päiväsaikaan kodin ollessa tyhjillään tai, jos lämmitätte muulla energiamuodolla.

Lue artikkelimme miten säästää energiaa lämpöpumpulla lämmittäessä tästä

Lämpöpumppua voidaan käyttää varavoimalähteellä (generaattori/aggregaatti). Emme kuitenkaan suosittele taajuusmuuttajalla ohjatun kompressorin käyttöä varavoimalla. Varavoimalähteiden sähkön laatu poikkeaa valmistajasta ja mallista riippuen, jonka vuoksi ohjeistamme käytön varalämmöllä eli menoveden sähkölämmittimellä. Lue ohje Aries lämpöpumpun käyttämisen varavoimalähteellä.

 

Olemme koostaneet asioita, jotka ovat askarruttaneet asiakkaitamme pörssisähköohjaukseen liittyen. Lue yleisimmät kysymykset täältä

Katso yleisimmät Aries lämpöpumpun hälytykset täältä.

Usein kysyttyä kaukolämmityksestä