Maalämpö on puhdasta, uusiutuvaa luonnon energiaa

 

 

Kuusi askelta maalämpöpumpun hankintaan

Yhä useampi omakotitalo joko saneerataan tai rakennetaan alun perin hyödyntämään maalämpöjärjestelmää lämmitykseen ja käyttöveden valmistukseen. Tässä jutussa kerromme, miten maalämpöpumpun hankinta tyypillisesti etenee.

Syynä maalämmön suosioon ovat maalämmön edullinen hinta, investoinnin hyvä vuosituotto, ympäristöystävällisyys sekä lämmitysjärjestelmän huolettomuus. Vaivaton maalämpöpumppu on helppo käyttää, eikä se vaadi juurikaan huoltoa.

Monissa maalämpöprojekteissa maalämpöpumppujen jälleenmyyjä hoitaa kokonaisvaltaisesti projektin alusta loppuun asti myyntiprosessista asennuspalveluun.

 

Tyypillinen maalämpöpumpun myynti- ja asennusprosessi:

 

1. Yhteydenotto

Asiakas ottaa yhteyttä yleensä jälleenmyyjän kotisivujen kautta tai puhelimitse. Maalämpöpumppujen lähimmät jälleenmyyjät löydät täältä.

 

2. Uudiskohde vai saneerauskohde?

Jotta jälleenmyyjä voisi tarjota asiakkaalle sopivan maalämpöpumpun, on selvitettävä maalämpökohteen tyyppi. Jos kyseessä on saneerauskohde, jälleenmyyjä käy yleensä tutustumassa taloon paikan päällä. Mikäli maalämpöjärjestelmä halutaan asentaa uudiskohteeseen, jälleenmyyjä valitsee tarjoamansa lämpöpumpun tarjouspyynnön ja talon energiatodistuksen pohjalta.

Asiakkaan tarpeet ja toiveet maalämpöjärjestelmään liittyen otetaan aina huomioon. Jälleenmyyjä käy asiakkaan kanssa koko maalämpöprosessin perusteellisesti lävitse ja vastaa mahdollisiin kysymyksiin.

 

3. Tutustu maalämpöpumppuun liikkeessä

Jälleenmyyjä lähettää asiakkaan toimittamien tietojen mukaan maalämpötarjouksen. Joissain jälleenmyyjäliikkeissä asiakas voi käydä myös paikan päällä tutustumassa maalämpöpumppuvalikoimiin.

Monesti asiakas haluaa nähdä pumpun ja tutustua sen ominaisuuksiin, kuten hiljaiseen käyntiääneen ja ohjaukseen omin silmin ennen ostopäätöstä.

 

4. Tarjouksen hyväksyntä ja maalämpökaivon porauslupa

Kun ostaja on hyväksynyt tarjouksen, tehdään virallinen kauppasopimus. Sen jälkeen jälleenmyyjä auttaa asiakasta saneerauskohteen maalämpökaivon porausluvan hakemisessa. Moni jälleenmyyjä hoitaa koko lupaprosessin asiakkaan puolesta. Uudiskohteissa maalämmön käyttöä koskeva lupa sisältyy rakennuslupaan.

Maalämpökaivon porausluvan myöntämisajat vaihtelevat kunnittain. Kun lupa on myönnetty, jälleenmyyjä sopii asiakkaan kanssa sopivan ajankohdan lämpökaivon poraukseen ja putkitukseen sekä tarvittaessa vanhan lämmityslaitteen purkuun ja maalämpöjärjestelmän asentamiseen.

 

5. Maalämpöpumpun asennus

Maalämpöjärjestelmä asennetaan uudiskohteeseen, kun tekninen tila on valmis ja talo on lämpöeristetty.

Saneerauskohteessa maalämpöpumpun asennus parhaassa tapauksessa muutaman viikon päästä kaupanteosta. Jos porausluvansaanti viivästyy, kaupanteosta maalämpöpumpun asennukseen voi mennä 2 kuukautta.

 

6. Maalämpöpumpun käyttöönotto ja etävalvonta

Maalämpöpumpun asennuksen jälkeen jälleenmyyjä suorittaa maalämpöjärjestelmän käyttöönoton ja opastaa asiakasta lämpöpumpun käytössä. Maalämpöpumput vaativat ensimmäisten hienosäätöjen jälkeen hyvin vähän säätämistä. Nykyään on saatavana myös tehokkaita invertterimaalämpöpumppuja, joita voidaan seurata ja ohjata kännykkäsovelluksen avulla käyttäen lämpöpumpun sisäänrakennettua langatonta etäyhteyttä.

 

Miksi nykyaikainen maalämpöpumppu on varma valinta?

Uusien omakotitalojen energiatarve on pienempi verrattuna vanhoihin taloihin ja invertterimaalämpöpumpun lämmitysteho on optimaalinen nimenomaan uudiskohteiden lämmitykseen, maaviilennykseen ja lämpimän käyttöveden valmistamiseen.

Suosittujen invertterimaalämpöpumppujen kierroslukuohjattu kompressori mukautuu talon energiatarpeen mukaan. Invertteriohjauksen ansiosta lämpöpumppu toimii aina oikealla teholla optimoiden lämmitystehon.

Hanki sinäkin omakotitaloosi tasainen maalämpö, jolla saat tuntuvan säästön lämmityskustannuksiin ja vaivattomuutta asumiseen.

Pyydä tarjous maalämpöratkaisusta.